Anadolu Üniversitesi

Información

Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.

Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir.

Bunun yanında yine şehir merkezinde Porsuk Meslek Yüksekokulu kendi binasında eğitim vermektedirler.

Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı,3 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 23 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yüksek Öğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir.

Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, bir çok ülke tarafından örnek alınmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır.

Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampüslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır. Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.

Çeşitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı uygulamalarıyla; sunduğu yemek ve sağlık hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampüsleriyle Türkiye adına övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak açmaktadır.

Kuruluş Tarihi : 6 Kasım 1958
Öğrenim Dili
: Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca
Üniversite Türü
: Devlet
Fakülte Sayısı
: 12 (3’ü uzaktan eğitim uyguluyor)
Devlet Konservatuvarı Sayısı
: 1
Yüksekokul Sayısı
: 6
Meslek Yüksekokulu Sayısı
: 3
Enstitü Sayısı
: 9
Araştırma Merkezi Sayısı
: 38
Öğretim Elemanı Sayısı
: 1.800
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı
: 22.149 (önlisans + lisans)
Lisans Üstü Öğrenci Sayısı
: 2.009 (yüksek lisans+doktora)
Açıköğretim Öğrenci Sayısı
: 1.363.571


Neden Anadolu Üniversitesi?

Demokratik, çağdaş eğitim
Anadolu Üniversitesinde, her türlü altyapısı tamamlanmış, çağdaş teknolojik olanaklara sahip, demokratik bir ortamda öğrenci odaklı eğitim verilmekte; öğrenciler, uluslararası ölçütlerde katılımcı bir anlayışla sosyal ve kültürel etkinliklerin içinde yer alarak kendilerini ifade etme olanağı bulmaktadırlar.

Deneyimli ve birikimli öğretim elemanı
A nadolu Üniversitesinde, ulusal ve uluslararası alanda deneyimli ve birikimli, sayıları 1.900’ü bulan öğretim elemanı ile kendi alanlarında ülkemizin önde gelen bilim ve sanat insanları da ilgili birimlerde konuk öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Tüm öğretim elemanları, birikim ve deneyimlerini öğrencilere aktarmak için özveriyle çalışmaktadır.

Donanımlı alt yapı
Anadolu Üniversitesinin tüm birimleri, çağdaş yükseköğretimin gerektirdiği teknik donanıma sahiptir. Birimlerdeki tüm laboratuvar, atölye ve stüdyolar en gelişmiş cihazlarla donatılmış; eğitimde, uygulama için gerekli olan her türlü araç ve malzemeler sağlanmıştır. Haftada 90 saat çalışan Kütüphane koleksiyonlarına yeni yayınların kazandırılmasına özel bir önem verilmektedir.

İngilizce hazırlık
Anadolu Üniversitesi, Türkiye’nin dünya ile entegrasyonunda geleceğin yöneticilerini yetiştirmede yabancı dil bilgisinin önemi açısından birimlerinin tamamına yakınında İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. Öğrencileri yarınlara hazırlarken onları çağdaş bilgilerle donanmış, dünyayı tanıyan, en az bir yabancı dil bilen bireyler olarak yetiştirmek hedeflenmektedir.

Başarıya ödül
Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla örgün bölümlerde başarılı, fakat maddi durumu yetersiz öğrencilere barınma ve beslenme yardımı yapılmaktadır. Üniversitece öngörülen başarı koşullarını sağlamış olan ve maddi durumunun yetersiz olduğu belirlenen ( Her yıl yeni belirleme yapılacaktır ) örgün programlara kayıtlı öğrencilere beslenme ve barınma yardımı yapılmaktadır. Eğitime önem ve destek veren pek çok kuruluş ve vakıf da Anadolu Üniversitesi öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. Ayrıca, isteyen öğrencilere de ders dışında kalan zamanlarını değerlendirmek için Anadolu Üniversitesinin çeşitli birimlerinde yarı zamanlı iş olanağı sunulmaktadır.

Nitelikli öğrenci profili
Anadolu Üniversitesinin örgün bölümlerine her yıl beş bini aşkın yeni öğrenci kayıt olmaktadır. Bunların yarıdan çoğunu; Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir, Bursa ve Antalya gibi büyük şehirlerdeki liselerden mezun olanlar oluşturmaktadır. Öğrencilerin mezun oldukları liseler de hem bulundukları kentin hem de yurdumuzun önde gelen eğitim kurumlarıdır. Öğrencilerin çoğunluğunu, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Yabancı Dil Ağırlıklı Lise gibi üst düzeyde eğitim veren ortaöğretim kurumları mezunları oluşturmaktadır.

Eğitim teklifi

1 2 3 4 5 6

Sayfa 1 - 6