Program tanımlarıProgram Tanıtımı:
Periodontoloji, sağlık ve hastalıkta, dişetini ve dişi destekleyen dokuların anatomisini, yapısını, biyokimyasını ve hücre biyolojisini inceleyen, bu dokularda meydana gelen hastalıklarla ilgili korunma, teşhis ve tedavileri gerçekleştiren anabilim dalıdır. Anabilim dalında, bu prensipler doğrultusunda yürütülen öğrenci eğitim ve öğretimi yanında, cerrahi ve cerrahi olmayan periodontal tedaviler rutin olarak uygulanmakta, periodontolojideki yeni yaklaşım ve kavramlar bilimsel bazda aktif olarak denenip araştırılmaktadır. Bölümün zengin bir yurt içi/dışı bilimsel yayın geçmişi bulunmaktadır
Çağın en modern araç ve gereçleriyle donanmış yepyeni okul ve hastane binasında, karşılıklı tartışma ortamında sürdürülen teorik dersler, katılımcı seminerler, uygulamalı klinik dersler gerçekleştirilmektedir. Mezuniyet sonrasında klinik ağırliklı olarak lisansüstü programları ile hekimler periodontoloji muayenehane pratiğine hazırlanmaktadır.
Bölüm, özellikle periodontal hastalıklarda teşhis yöntemleri, dişeti büyümeleri, rejeneratif cerrahi ve estetik yaklaşımlar ve periodontal mikrobiyoloji konularında araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmaların mikrobiyolojik, immunolojik ve biyokimyasal deneysel yönü gerekli donanımı sağlanmış araştırma laboratuvarımızda gerçekleştirilmektedir.
Programın Süresi: 8 yarıyıl
Ders Programı:
BAŞ BOYUN FONKSİYONEL ANATOMİSİ I
BAŞ BOYUN FONKSİYONEL ANATOMİSİ II
FARMAKOLOJİ I
FARMAKOLOJİ II
ORAL MİKROBİYOLOJİ I
ORAL MİKROBİYOLOJİ II
DENTAL RADYOGRAFİ
BİYOİSTATİSTİK I
BİYOİSTATİSTİK II
PROBLEME DAYALI ÖĞRENME I
PROBLEME DAYALI ÖĞRENME II
PERİODONTOLOJİ I
PERİODONTOLOJİ II
PERİODONTOLOJİDE KLİNİK UYGULAMALAR I
PERİODONTOLOJİDE KLİNİK UYGULAMALAR II
LİTERATÜR İNCELEMESİ III
LİTERATÜR İNCELEMESİ IV
TANI VE TEDAVİ PLANI III
TANI VE TEDAVİ PLANI IV
VAKA TARTIŞMASI III
VAKA TARTIŞMASI IV
SEMİNER II