Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler Yüksek Lisans Programı
Giriş gereklilikleriBAŞVURU KOŞULLARI 1- Mezuniyet Koşul Yüksek Lisans giriş sınavına kabul edilmek için adayların, başvuracakları anabilim dallarının uygun gördüğü dört yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olması gerekir. 2- ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Koşulu Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES), başvuracakları programın öngördüğü türde yeterli puanı veya ilanda belirtilen uluslararası sınavlardan birinden, muadil bir puanı almış olmak gereklidir. 3-Yeterli Yabancı Dil Bilgisi Koşulu Adayların Enstitü tarafından yapılacak, programın gerektirdiği Yabancı Dil Yeterlik Sınavından en az 55 puan almaları gerekmektedir. Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) ve Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az 50 puan alanlar ile Uluslararası kabul gören ve Senato tarafından uygun görülen bir sınavdan eş değer puan alanlar ilgili yabancı dil sınavından,Galatasaray Üniversitesi mezunları da Fransızca yabancı dil yeterlik sınavından muaftır.
Program tanımlarıGünlük hayat içerisinde çok sık duyduğumuz ama anlamlandırmakta zorlandığımız bazı kavramlar üzerine yeniden düşünmeyi hedefleyen sosyoloji yönelimli bir programdır.
Hızlı bir dönüşüm halinde olan Türkiye toplumunu anlamak için toplumbilimlerinin bize sağladığı düşünsel donanıma ihtiyaç vardır. Program, günümüz Türkiye’sinin sorunlarına yüzeysel kanaatlerle yaklaşmak yerine daha analitik ve çok boyutlu bir yaklaşım geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr.Ali ERGUR
Program Koordinatörü
Yrd.Doç.Dr.İpek MERÇİL
Öğretim Üyeleri
Prof.Dr. Barlas TOLAN
Doç.Dr. Ali ERGUR
Ders Programı
Ders Adı Kredi Seçmeli/Zorunlu Dönem
Postmodern Dinsellikler 2+0 Zorunlu 1. Dönem
Araştırma Yöntemleri 3+0 Zorunlu 1. Dönem
Doğu Batı Tartışmaları 2+0 Zorunlu 1. Dönem
Türkiye’nin Toplumsal Yapıları 3+0 Zorunlu 1. Dönem
Islam ve Kamusal Alan 2+0 Zorunlu 1. Dönem
Türkiye’de Suç ve Suçluluk 3+0 Zorunlu 1. Dönem
Dönem Projesi 0+0 Zorunlu 2. Dönem
Kadınlık, Erkeklik,Cinsel Kimlikler ve Aşk 2+0 Zorunlu 2. Dönem
Göç, Göçmenlik Durumu ve Öteki 3+0 Zorunlu 2. Dönem
Toplumsal Değişimin Dinamikleri 2+0 Zorunlu 2. Dönem
Toplumsal Dönüşümün Ekonomik Boyutları 2+0 Zorunlu 2. Dönem
Post Kolonial Teori ve Türk Öznelliği 3+0 Zorunlu 2. Dönem
Kadın Araştırmaları 3+0 Zorunlu 2. Dönem