İnşaat Mühendisliği Doktora Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Gazi Universitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar İnşaat Mühendisliği Doktora Programı - Kurumda - Çankaya - Ankara

  • Giriş gereklilikleri
    İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE DOKTORA POGRAMINA BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR: 1. İnşaat Mühendisliğinden Y. Lisans Diploması almış olmak. 2. LES sınavından en az 55 (Sayısal) almış olmak. 3. KPDS veya ÜDS’den İngilizce notunun en az 55 olması. DOKTORA BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Başvuruları kabul edilen adaylar mülakata alınacaklardır. Değerlendirmede esas alınacak başarı notunun % 50’sini mülakattan alınan not, diğer % 50’sini ise LES notu oluşturacaktır. DOKTORA YETERLİK SINAVI Bütün doktora derslerinin başarıyla bitirilmesinden sonra, doktora adayı, Doktora Yeterlik Sınavına alınır. Bu sınavdan başarılı olduğu takdirde Doktora Tezi üzerinde çalışmaya başlayabilir. Doktora Yeterlik Sınavının birinci aşaması, iki saat süreli bir yazılı sınavdır. İkinci aşaması ise, bir saat süreli bir sözlü sınavdır. Bu iki sınavın ortalaması alınarak başarı notu belirlenir.
  • Program tanımları
    İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

    İnşaat Mühendisliği doğal ve ekonomik kaynakları etkin ve yeterli bir şekilde yaratıcılık ve bilimsel düşünce ile birleştirerek insanların ev, ulaşım, sağlık, eğitim, ticaret, enerji vb. temel ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitli yapıların planlanmasını, projelendirilmesini, yapımını ve işletilmesini içeren heycan verici ve bir o kadar da zorlukları olan bir meslektir. İnşaat Mühendisliği Bölümü eğitim ve öğretim programının amacı; öğrencilere inşaat mühendisliği ile ilgili temel bilgileri vermek, yaratıcı düşünce gücünü geliştirmek, araştırma, planlama, tasarım ve uygulama yetenekleri kazandırmak ve sorumluluk alabilen, öğrenmenin sürekliliği ve bilgiyi paylaşma bilincine sahip, araştırmayı ilke edinmiş, mesleki ve etik değerlere saygılı, çevresel değerlere duyarlı mühendisler yetiştirmektir.

    Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 11 profesör, 3 doçent, 8 yardımcı doçent, 4 öğretim görevlisi, 20 araştırma görevlisi, 3 uzman ve 2 teknisyen görev yapmaktadır. İnşaat Mühendisliğinde öğretim bölüm laboratuvarlarındaki (yapı mekaniği, yapı malzemeleri, ulaşım, zemin mekaniği, uygulamalı jeoloji ve hidrolik) deneysel programlar ile desteklenmektedir. Bu laboratuvarlarda TÜBİTAK, Üniversite, Kamu Kurumları ve özel kuruluşlar tarafından desteklenen projeler yürütülmektedir.

    Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün geçmişi, 1971 yılında kurulan "Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akedemisi" ile başlamaktadır. Bölüm, 1982 yılında kurulan "Gazi Üniversitesi" bünyesine alınarak, bugünkü Gazi Üniversitesi, "Mühendislik Mimarlık Fakültesi" kapsamında eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma çalışmalarına devam etmektedir. Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü 1982 yılında lisans, 1983'te yüksek lisans eğitimi vermeye başlamıştır. Bölüm, 1983'ten 2004 yılına kadar yüksek lisans programında 130, doktora programında 16 mezun vermiştir. Şu anda yüksek lisans programında 120, doktora programında ise 20 kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır.


    DERS LİSTESİ

    CE 603 DEEP EXCAVATION and RETAINING STRUCTURES 2
    CE 606 Pavement Design
    CE 607 WATER RESOURCES SYSTEM ENGINEERING
    CE 609 BASICS OF GEOTECHNICAL PRINCIPLES ON EARTHQUAKE RESISTANT BUILDING DESIGN
    CE 610 NUMERICAL METHODS IN FLUID DYNAMICS
    CE 612 Special Studies in Transportation
    CE 616 STATISTICAL ANALYSIS IN TRANSPORTATION ENGINEERING
    CE 618 OR METHODS FOR TRANSPORTATION ENGINEERING
    CE 620 EARHQUAKE ENGINEERING AND GEOLOGY
    CE 622 AN INTRODUCTION TO EARTHQUAKE ENGINEERING AND DESIGN OF QUAKE RESISTANT STRUCTURES
    CE 624 GROUNDWATER ENGINNERING
    CE 626 Coastal Sedimentation
    CE 628 WATER SUPPLY ENGINEERING
    CE 629 DYNAMIC MODELLING OF FLOWS IN RIVERS, COASTAL AND INLAND WATERS
    CE 630 ENVIRONMENTAL HYDRAULICS AND WATER QUALITY MODELLING
    CE 631 INTRODUCTION TO GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEM
    SEMINAR
    PhD Thesis
    TERM PROJECT
    DOCTORAL QUALIFYING EXAMINATION
    PROGRESS IN THESIS
    SPECIAL TOPICS in PhD
     

İnşaat mühendisliği ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |