Información

İstanbul Teknik Üniversitesi - Tuzla Kampüsü

16.5 hektarlık alana sahip Tuzla Kampüsü'nde modern ekipmanlarla donatılmış eğitim havuzu ile Denizcilik Fakültesi bulunmaktadır.

Kampüste Yer Alan Birimler
  1. Denizcilik Fakültesi
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESi

İTÜ Hakkında Kısa Tarihçe İstanbul Teknik Üniversitesi, 1773 yılında Mühendishane-i Bahr-i Humayun adıyla III. Mustafa döneminde kurulmuştur. Gemi inşaatı ve haritacılık öğretimi yapan bu kurumdan sonra kara ordusunun teknik kadrosunu yetiştirmek amacıyla 1795 yılında Mühendishane-i Berr-i Humayun kuruldu. Bu okul, 1847'de mühendislik eğitimi yanında mimarlık alanında da eğitim vermeye başladı. 1883 yılında kurulan Hendese-i Mülkiye, 1909'da Mühendis Mekteb-i Alisi adını alarak ülkenin alt yapı inşaatlarında görev alan kadroları yetiştirdi.

Mühendislik ve mimarlık öğretimi, 1928 yılından itibaren kişilik kazanan Yüksek Mühendis Mektebi'nde, 1944 yılından sonra da İstanbul Teknik Üniversitesi'nde sürdürüldü. 1946 yılında İnsaat, Mimarlık, Makina ve Elektrik Fakültelerinden oluşan özerk bir üniversite oldu.
Geçmişten Geleceğe İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 235 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik mimarlık öğretimi ile özdeşleşmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yenileşme hareketlerinin öncülüğünü üstlenmiş, Cumhuriyet döneminde ise ülkemizin imarına, modernizasyonuna ve yönetimine damgasını vurmuştur.Türkiye'nin yollarında, köprülerinde, barajlarında, fabrikalarında, binalarında, enerji santrallarında, haberleşme ağlarında , köylerinde ve kentlerinde İstanbul Teknik Üniversiteli mühendislerinin ve mimarlarının alınteri ve emeği vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye'de mühendislik ve mimarlık mesleklerinin tanımını yapan ve bu tanımı her zaman güncel tutmayı başaran, geleneksel yapısını korurken modern eğitim ve öğretim ortamlarını öğrencilerine sunan:, güçlü yurtdışı ilişkileriyle öğrencilerinin sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası ortamda da yarışacak şekilde yetiştiren bir devlet ünivesitesidir. Kampüsler
İstanbul Teknik Üniversitesi'nin eğitim binaları beş kampüse yerleşmiştir. Ana yerleşim birimi olan Ayazağa Kampüsü, İstanbul'un yeni finans merkezi konumuna gelen Maslak bölgesindedir. Rektörlük ve yönetim birimleri bu kampüste bulunmaktadır. 247 hektarlık bir alanı kaplayan Ayazağa Kampüsü'nde lisans egitimi veren İnşaat, Elektrik-Elektronik, Kimya-Metalurji, Maden, Fen-Edebiyat, Uçak ve Uzay, Gemi İnşaat, ve Deniz Bilimleri Fakülteleri bulunmaktadır. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerinin yürütüldüğü beş enstitüden dördü; Nükleer Enerji, Fen Bilimleri Avrasya ve Yer Bilimleri ve Bilişim Enstitüleri de Ayazağa Kampüsü'nde bulunmaktadır.

Bu kampüste bulunan Merkez Kütüphane ,bilgisayar laboratuvarları ve 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi, Kampüsün yoğun yaşam alanlarıdır. Kampüste 12 adet, her biri 58 öğrenci kapasiteli "Gölet Yurtları", 60 öğrenci kapasiteli dört adet "Vadi Yurtları" öğrencilerimize batı standartlarının ötesinde bir yaşam kalitesi sunmaktadır. Ayrıca bu kampüste 400 öğrenci kapasiteli "Ayazağa Kız Ögrenci Yurdu" 110 öğrenci kapasiteli "Verda Üründül Kız Öğrenci Yurdu" bulunmaktadır.1400 öğrenci kapasiteli dört bloktan oluşan ve spor salonu ile sosyal merkez içeren "İTÜ Öğrenci Sitesi" Ekim 1999'da hizmete girmiştir.

Öğrenci kulüp etkinlikleri Kültür Sanat Birliğinde ve Spor etkinlikleri ise Spor Birliği çevresinde yoğunlasmaktadır. Tenis kortları kapalı, spor salonu cesitli spor yarışmalarına ev sahipliği yapmaktadır.Ayazaga Kampüsü öğrencileri Mayıs ayında butun İTÜ'lüler icin Kültür ve Spor Şenlikleriyle canlanan bir ortam yaratmaktadırlar.

Ayazağa Kampüsü Boğaziçi'nde İstinye Koyu'na 10 dakikalık erişim uzaklığındadır İstinye Koyu'ndan Kadıköy'e ve Boğaz'ın karşı sahillerine deniz yolu ile ulaşım bulunmaktadır. Ayazağa'nın kent merkezinde bulunan diğer üç kampüsüne otobüs ile trafik yogunluğu olmadığı zaman 20 dakikada erisilmektedir. Son durağı kampüs icerisinde olan belediye otobüslerlyle Taksim'e erişilebilmektedir.

Kent merkezinde bulunan üç yerleşim birimi: Gümüşsuyu Taskışla ve Maçka Kampüsleri'dir. Gümüşsuyu ve Taşkışla Kampüsleri 19. Yüzyıl İstanbul'unda en önemli ticaret ve kültür merkezi olan ve bugün de aynı işlevleri sürdüren Taksim bölgesindedir. Gümüşsuyu Kampüsü'nde Makine Fakültesi kentiçi kampüsüne hizmet veren Spor Salonu ve açık hava spor alanları bulunmaktadır. Bu kampüsde bulunan 54 kişilik kız ogrenci yurdu yanında 1998 yılında mezunlarımız tarafından restorasyonu gerçekleştirilen 254 öğrenci kapasiteli Gümüşsuyu erkek öğrenci yurdu öğrencilerimize batı standartlarının ötesinde bir yaşam kalitesi sunmaktadır.

Gümüşsuyu binasında bulunan "Arı Ögrenci Merkezi", ögrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinliklerine, çağdaş düzeyde olanak sağlamaktadır.

Taşkışla Kampüsü'nde Mimarlık Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Güzel Sanatlar Bölümü, Sürekli Egitim Merkezi bulunmaktadır. İTÜ Geliştirme Vakfı ile Rektörlüğün kentiçi ofisleri de bu Kampüste bulunmaktadır.

Maçka Kampüsü'nde İşletme Fakültesi, ingilizce Hazırlık Okulu, Dil ve inkilap Tarihi Bölümü, Türk Müziği Konservatuarı, İTÜ Vakfı ofisleri ve İTÜ Sosyal Tesisleri bulunmaktadır. Sosyal tesis, yabancı ve yerli misafirler için otel, lokanta, açık yüzme havuzu ve tenis kortları olanaklarina sahiptir. Bu kampusde Üniversiteye ait bir ana okulu ve kreş de bulunmaktadır. Taşkışla ile Maçka Kampüsleri arasında bağlantıyı saglayan teleferik servisi, öğrencilerimize önemli bir olanak sunmaktadır.

16.5 hektarlık alana sahip Tuzla Kampusu'nde modern ekipmanlarla donatılmış egitim havuzu ile Denizcilik Fakultesi bulunmaktadır. İTÜ'nün "Akdeniz Gemisi" Tuzla Kampusu koyunda demirlemiş bulunmaktadır.

Genel Bilgiler
 
İstanbul Teknik Üniversitesi, çağdaş dünya üniversiteleri arasında yerini almak, bunu yaşadığı süreçler ve ürünleri ile kanıtlamak istemektedir.

Bu çerçevede, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin misyonu ise Türkiye içinde değil dünyada yarışacak mezunları yetiştirmektir. Yoğun rekabet koşulları içinde üniversitemiz; dinamik, küresel, kaliteli, yaratıcı, katılımcı bir eğitim/öğretim ve araştırma politikası izlemektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi, çağdaş gelişmelere paralel olarak, yeniden yapılanma ve fiziksel altyapısı ile birlikte araştırma ve eğitim donanımlarını hızla yenileme çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede geliştirilen projelerin amacı, öğrencilerimize daha iyi bir eğitim/öğretim ortamı sağlamanın yanında onlara çağdaş yurt ve burs olanakları yaratmak, genç ve nitelikli öğretim elemanlarının desteklenmesi ile üniversitenin gelecekteki gelişmelerini güvence altına almak, enformasyon sistemlerinin geliştirilmesi, laboratuar altyapısının yenilenmesi ile araştırma potansiyelinin değerlendirilmesini ve geliştirilmesini sağlamaktır.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin vizyonu, bir Dünya üniversitesi olarak gelişmesini sürdürmektedir. Misyonu ise, evrensel bilimi, teknolojik gelişmeleri, topluma doğrudan katkı sağlayan projeleri ön plana alan, ülkenin sınırları içine sıkışmadan dünyada yarışan bir araştırma üniversitesi olarak eğitim, öğrenim, araştırma ve geliştirme etkinliklerini sürdürmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi, bu çerçevede 1996 yılından başlayarak Lisans öğretimini tümüyle yeniden yapılandırmıştır. İTÜ'nün eğitim ve öğretimdeki amacı:

    * Öğrenmeyi öğrenen,
    * Yaratıcı, dinamik, katılımcı,
    * İngilizce'yi iyi bilen,
    * Yerel değerleri gözardı etmeden küresel,
    * İleri teknolojilere hakim,
    * Araştırma yetenekleri gelişmiş,
    * Sosyal ilişkileri güçlü,
    * Ülkeye ve insanlılığa yararlı,
    * Mesleki etiğe sahip, mezunlar yetiştirmektir.


 

Eğitim teklifi

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |