RESİM DOKTORA PROGRAMI
Bölüm 1991 yılında kurulmuştur. Bölüm 5000 m² lik bir alanı kapsayan Yunus Emre Kampüsü içinde yer almaktadır. Bölümde 2 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent, 4 Öğretim Görevlisi ve 1 Teknisyen devamlı statüde çalışmaktadır. Bölümle ilgili kararlar bölüm öğretim elemanlarının katıldığı Bölüm Kurulu ile alınmaktadır. Bölüm, Bölüm Başkanı tarafından yönetilmektedir.
Öğrenciler, iyi donanımlı desen atölyesi, vitray atölyesi, duvar resmi ve teknikleri atölyesi, baskı atölyeleri ve resim atölyelerinde öğrenim görmektedir.
Öğrencilerin bilgilerini ve düşünsel yeteneklerini arttırmak için ve sanatsal yaklaşımlarını, araştırmacılıklarını, görüşlerini, kültürel ve sanatsal etkinliklerini geliştirmek için düzenli olarak seminerler, sergiler, konferanslar gerçekleştirilmektedir.
Öğrenciler sanat atölyelerindeki çalışma programlarına katılmak zorundadır. Bu zorunlu eğitim programı öğrencilerin kariyerleri ile ilgili karşılaşacakları problemlerle başa çıkmalarına olanak sağlamaktadır. Öğrenciler yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli sanatsal yarışmalara katılabilmekte ve fakülte tarafından desteklenmektedir.
AMAÇ
1991-1992 öğretim yılında öğretime başlayan Resim bölümünde, çağdaş estetik anlayış ekseninde resim eğitimi ve resim temelinde duvar resim teknikleri öğretimi yapılmaktadır.Birinci sınıfta yoğun olarak Temel Sanat Eğitimi dersini alan öğrenciler, daha sonraki yıllarda Modelden Resim, Resim, Özgün Baskıresim, Duvar Resmi ve Teknikleri derslerini görürler.Ayrıca sanatçı kişiliklerinin gelişmesinde ve çağdaş, özgün bir anlatım diline ulaşmalarında en az pratik çalışmalar kadar önemli olan kuramsal sanat dersleri de alırlar.Atölye donanımları her türlü çalışmaya olanak verir durumdadır.
Bölümde, çağdaş sanat anlayışını özümsemiş, sanat çalışmalarının yanında dekoratif amaçlı resim taleplerine de cevap verebilecek yaratıcı, yapıcı,öncü tasarımcı tipinin yetiştirilmesi amaçlanmıştır.
Bu bölümden mezun olanlar ; alanlarında araştırmacı olabildikleri gibi Tezsiz Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra öğretmenlik yapabilirler, tekstil desinatörlüğü, dekoratörlük yapabilirler, serbest ressam olarak çalışabilirler.
Ph.D. Sanatta Yeterlik/Resim
Sanatta Yeterlik programı Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından açılmaktadır. Sanatta Yeterlik derecesi sanatsal araştırmalar ve sanatsal çalışmaları içermektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeri için araştırmalarına bağlı olan tezlerini sözlü olarak savunmaları ve resim sergisi hazırlamaları gerekmektedir. Sanatta Yeterlik programına Yüksel Lisans diplomasına sahip olan öğrenciler başvurabilmekte ve bu programı dört yılda tamamlamaları gerekmektedir.
SUNULAN OLANAKLAR
Bilgisayar Laboratuvarı
Öğrenciler fakültede bulunan bilgisayar laboratuvarı olanaklarını kullanabilirler. Fakülte öğrencilerine ayrılmış olan 3 bilgisayar laboratuvarı ve 150 bilgisayar vardır. Laboratuvardaki tüm bilgisayarlarda internet bağlantısı vardır ve öğrencilerin çalışabilmesi için gerekli olan donanımlara sahiptir.
Kütüphane
Öğrenciler fakülteye 100 m mesafede bulunan merkez kütüphanede bulunan pek çok kitap süreli ve süresiz yayınlardan faydalanabilirler.
Diğer
Öğrenciler için fakülte binasında fast food yiyebilecekleri bir kafetarya bulunmaktadır. Kampüs içerisinde fakülteye 100 m mesafede bulunan öğrenci yemekhanesinde öğlen yemekleri verilmektedir. Aynı zamanda öğrencilerin yemek yiyebilecekleri çok sayıda pasta ne ve kafeterya bulunmaktadır.Üniversite de sinema, tiyatro, sağlık, spor, edebiyat kulübü gibi öğrenci kulüpleri bulunmaktadır.
Vitray Atölyesi
Bölümde 1 adet vitray atölyesi vardır. Kurşun, alçı, beton ve mozaik vitray teknikleri öğretim elemanı tarafından öğrencilere uygulatılmaktadır.
Duvar Resim Teknikleri Atölyesi
Bölümde 1 adet Duvar resim teknikleri atölyesi vardır. Alçı, fresko, skrafito teknikleri ve atık malzemeler ile öğretim elemanı gözetiminde öğrencilere uygulamalar yaptırılmaktadır.
Özgün Baskıresim Atölyesi
Fakültede 4 ayrı baskıresim atölyesi bulunmaktadır. Bu atölyelerde alçak baskı, yüksek baskı, litografi ve serigrafi teknikleri uygulanmaktadır.
Desen Atölyesi
Fakültede 1 desen atölyesi bulunmaktadır. Aynı zamanda bölümdeki resim atölyelerinde de desen çalışmaları yapılabilmektedir.
Resim Atölyeleri
Bölümde 4 adet resim atölyesi bulunmaktadır. Öğrenciler hafta boyunca istedikleri zaman kendi atölyelerinde çalışma imkanına sahiptirler.Ayrıca izin aldıkları taktirde hafta sonları da çalışabilmektedirler.
DERS LİSTESİ
1. Yarıyıl
Ders Adı ve Şubeler
RSM601 Sanat Eseri Çözümlemeleri I
RSM603 Çağdaş Sanat ve Yorumu I
RSM605 Resim Stüdyo I
RSM613 Renk ve Işık
SER601 Sanat Eseri Çözümlemeleri I
SER603 Çağdaş Sanat ve Yorumu I
Seçmeli Dersler
RSM609 Işıklı Cam Resmi ve Teknikleri I
RSM611 Litografi I
2. Yarıyıl
Ders Adı ve Şubeler
RSM606 Resim Stüdyo II
SER602 Sanat Eseri Çözümlemeleri II
SER604 Çağdaş Sanat ve Yorumu II
Seçmeli Dersler
RSM610 Işıklı Cam Resmi ve Teknikleri II
RSM612 Litografi II
3. Yarıyıl
Ders Adı ve Şubeler
RSM890 Tez
4. Yarıyıl
Ders Adı ve Şubeler
RSM890 Tez