RESİM - iŞ ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI
AMAÇ
Öğrencilerin, eğitim-öğretim sürecinde; sanat yetilerini, düşünsel bakış açılarını ve el becerilerini geliştirerek, sosyal ve kültürel etkinliklere de katılmakta, alanında donanımlı, sanatçı kişiliği gelişmiş, özgüvenli ve çağdaş birer öğretmen adayı olarak mezun olmalarını sağlamaktır.
ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
Bölüm elemanları tarafından gerçekleştirilen Araıtırmalar ve sanat aktiviteleri ulusal otoritelerce takdir edilmekte ve ödüllendirilmektedir. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 1995-2002 yılları arasında Rotary Sanat Sergili Yarıımalarını organize etmiıtir. Ayrıca her yıl dönem sonunda öğrenciler Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü sergi salonlarında ve diğer sergi salonlarında sergiler düzenlemektedirler.
ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
retim elemanlarının kongreler kapsamında farklı ülkelerdeki meslektaşları ile ortak çalışmaları vardır.
SUNULAN OLANAKLAR
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden mezun olan öğrenciler öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı?na bağlı olarak çalışabilmektedirler. Bunu yanısıra sanat merkezlerinde, sanat galerilerinde ve grafik tasarım stüdyolarında çalııabilmektedirler.Bilgisayar LaboratuvarıÖğrenciler bilgisayar lab olanaklarını kullanabilirler. Fakülte kapsamında 110 bilgisayar içeren 6 bilgisayar lab bulunmaktadır. Bütün bilgisayarlar internete bağlanabilmektedir. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü kapsamında ise bilgisayar destekli sanat aktiviteleri için 1 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. KütüphaneÖğrenciler bölüm binasına yaklaıık 200 metre uzaklıktaki ana kütüphaneyi kullanabilirler. Eğitimle ilgili birçok kitap ve dergiyi edinebilirler. Birtakım veri bankası ve elektronik dergilere de girebilirler.
DERS İÇERİKLERİ
1. Yarıyıl
RSÖ604 Eser Analizi
RSÖ621 Araştırma Projesi I
RSÖ623 Görsel Sanatlarda Uygulama I
RSÖ890 Tez
RSÖ893 Tez
SAN601 Sanat Kuramları
Seçmeli Dersler
ETK500 Bilim Etiği
RSÖ601 Uygarlık Tarihi
RSÖ603 Çağdaş Sanat Yöntemleri
2. Yarıyıl
RSÖ617 Çağdaş Türk Sanatları
RSÖ618 Sanat ve İletişim
RSÖ622 Araştırma Projesi II
RSÖ624 Görsel Sanatlarda Uygulama II
RSÖ890 Tez
RSÖ891 Tez
RSÖ892 Tez
RSÖ893 Tez
Seçmeli Dersler
RSÖ602 Çağdaş Sanat Teorileri
RSÖ619 Kent ve Plastik Sanatlar İlişkisi
RSÖ622 Araştırma Projesi II
RSÖ625 Çağdaş Görsel Sanatlar
3. Yarıyıl
RSÖ890 Tez
Seçmeli Dersler
RSÖ626 Sanat Eğitimi ve Teknoloji
4. Yarıyıl
RSÖ890 Tez